pátek 17. října 2008

ZPRAVODAJSTVÍ ZE ŠPANĚLSKÉ FA

„NENÍ FA JAKO FA“

Dovolujeme si všem slavnostně oznámit, že jste se již statečně matrikulovaly (tedy konečně si vytvořily vlastní rozvrh a ten odevzdaly k podpisu a orazítkování od vyšších autorit) nicméně to tu ještě neznamená, že máme vyhráno. Co když jim do toho přijde siesta, nedej bože nějaká velká FIESTA. To bysme byly nahraný a naše holky na studijním by nám to pěkně spočítaly. Tak se modlete všici s námi.

Ve škole je velký shon, kam se podívate všichni poctivě předstírají, že mají vela práce a jsou pilní jako včelky. Ale nenechme se zmásti… naše bystrá očka již zjistila jak to doopravdy je a co se za tímto divadýlkem skrývá. Tedy alespoň prozatím…TŘEBA SE TO JEŠTĚ ROZJEDE A MY BUDEM JEN MRKAT NA DRÁT. Zatím jsme si připravily již tři prezentace…s trochou brněnského vtipu…nicméně…nám nebylo dopřáno ukázat jim jak to tedy u nás na té Moravě chodí…ukázalo se, že archi španěláci nejspíš nemají smysl pro takovýto druh humoru, takže jsme je naštěstí ani nijak nemusely pohoršovat. Další prezentaci, co si Lenička pečlivě připravila v teamu-neteamu se svou přidělenou španělkou (Death Malicií) statečně a excelentně sama samotinká předvedla před celou aulou a to dokonce plynulou španělštinou. Protože POZOOOR již jsme totiž obě obdržely „EL DIPLOMA“ del curso espaňol !!! Od té slavnostní chvíle chodíme po ulicích Alcaly a máváme s ním do všech stran. Co se týče dalších prezentací, všechny přišly vniveč. Ale my se nedáme…my si vyčkáme na náš den D a vybalíme to na ně. Pokud tedy tento den přijde dříve, než mi nadobro odejdem.

Ano věřte nevěřte už tomu bude měsíc, co tu statečně bojujem. Máme se stále krásně, to by zas nešlo si stále jen ztěžovat. Myslím že největším oříškem pro nás bude zvyknout si na jejich mentalitu a přizpůsobit se, pak to půjde jak po másle:) Mezitím, co se vám všem doma zajisté honí v hlavě spoustu nápadů do ateliérů, které celý upocení skicujete do bločků a hážete na pauzáky.. (mimochodem španělský pauzák, to je spíše jako pečící papír na zabalení řádně mastné bagety ke svačině)…my už měsíc nasáváme informace o „velmi podstatných“ věcech, které nám přiblíží naše téma ateliérového projektu. Chtějí nás tímto pomalým, ale jistým plánem práce vyburcovat a navnadit k práci. Juj… jsme zvědavy jestli to pak budem vůbec stíhat…nooo to se vše uvidí…….

Ještě vám nastíníme, co jsme si tu tedy nakonec vybraly za předměty…s chicas churas de La Republica Checa budou mít tu čest spolupracovat páni profesoři z „Medio ambiente-inovaciones tecnicas, Composicion, Cine y musica (spíše fotka), Taller de documentales de arquitectura (to budem ve skupině natáčet filmeček), no a již zmíněný AŤAS- a lá río Manzanares en el Madrid.

Takžeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee školy bylo dost…….dáme si od ní siestu a časem povyprávíme něco málo o našich tazích do velkoměsta a lá MADRIDU……….


3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Neni fa jako fa... tady ve Francii to funguje podobne, s nasim atelierovym projektem jsme jeste stale ve stadiu analyzy projektu cizich architektu, abychom pochopili, proc ty budovy stoji a jesi stoji za to... a pak nam mozna daj zadani a budem delat nejakou stavbu...tedy mozna... ale nejdriv jeste musime udelat model nejaky jiny stavby, kterou treba taky jeste zanalyzujem, abychom vedeli, jak se takovy model dela... a to je prosim atelier 4.rocniku.. cha!

Leňa řekl(a)...

Já bych jenom chtěla dodat, že moc plynule španělsky moje prezentace neproběhla a další hodinu mi byl přidělen jiný španěl, protože na mě chtěli být hodní a řekli, že Death M. moc do školy nechodí, tak abych neměla moc práce. no toto pondělí se nedostavil ani tento další a zase to byl trapas:) tak já nevim no... Dnes jsem mu poslala mail, že bychom asi mohli začít něco dělat, a dle odpovědi se zdá, že se pá milostivě uvolil něco konat. Mně bude někdo říkat že jsem leňoch, tss!!

Vrátnej... no co! řekl(a)...

Death Malicií??

To zní skoro jako nějaká zombie, nebo Lord se Sith...
;)